Ετικέτες

, ,

 

ΚυπροςΔημιουργικήΑγαλματίδιο

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Σταύρος Α. Ζένιος τοποθετείται για τις εισφορές προς τα κόμματα

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με εισφορές εκατομμυρίων ευρώ από ιδιωτική εταιρία προς το  ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Σταύρος Α. Ζένιος  αναφέρει ότι το πολιτικό σύστημα πληρώνει αυτήν τη στιγμή τα δικά του λάθη και παραλείψεις. Χρειάζεται ανανέωση, εκσυγχρονισμός και διαφάνεια, τονίζει. Νέα πρόσωπα στην πολιτική, σύγχρονες ιδέες για το πώς χειριζόμαστε τις δημόσιες υποθέσεις, επαγγελματισμός και εμπειρογνωμοσύνη στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Εάν είχε υιοθετηθεί η έκθεση GRECO, σημειώνει ο υποψήφιος Αριστίνδην Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, κάτι το οποίο εδώ και δύο χρόνια ζητάνε ομάδες πολιτών, δεν θα βρισκόμασταν σήμερα μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Ακόμη και για εισφορές από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα εκτός επικράτειας όπως στην προκειμένη περίπτωση, που απαγορεύονται ρητά στην έκθεση GRECO, προειδοποιούσαμε.

Τώρα που χρειαζόμαστε ένα πολιτικό σύστημα αξιόπιστο για να πείθει στην Ευρώπη και να προσφέρει καθοδήγηση στην κοινωνία το βλέπουμε να διολισθαίνει συνεχώς βαθύτερα στο βούρκο της απαξίωσης και της ανυποληψίας, πρόσθεσε.

Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τον επέλεξε ως αριστίνδην υποψήφιο, ο κος Ζένιος τόνισε οτι το κόμμα οφείλει να προωθήσει αποφασιστικά και άμεσα μια νέα πολιτική. Η κατάθεση των νομοθετικών προτάσεων της πλατφόρμας ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ! θα αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση οτι το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλάζει σελίδα.

Τέλος Ανακοίνωσης

Advertisements