Ετικέτες

, , , ,

Banner_long

Φίλες και Φίλοι,

Θα έχετε ίσως ακούσει για την προσπάθεια της πλατφόρμας ομάδων πολιτών ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!  αλλαγής του εκλογικού νόμου για βουλευτικές εκλογές, εφαρμόζοντας την οριζόντια ψηφοφορία.

Η πρόταση περιληπτικά προβλέπει τα εξής:

  1. Επιτρέπει στον πολίτη να ψηφίσει οριζόντια, είτε κόμμα, είτε συνασπισμούς κομμάτων, είτε κομματικούς, είτε και ανεξάρτητους υποψηφίους.
  2. Εισάγει την αρχή της πολλαπλής ή κλασματικής ψήφου. Δίνει την δυνατότητα τεμαχισμού της μίας ψήφου από τον ψηφοφόρο και κατανομή των κλασμάτων της σε υποψήφιους πέραν του ενός κόμματος, καθώς και σε ανεξάρτητους υποψήφιους.

Σε τι αποσκοπεί:

  • Δίδονται  κίνητρα στις ηγεσίες των κομμάτων να προωθήσουν τους άριστους στα ψηφοδέλτια τους, αφού θα μπορούν να προσελκύσουν ψήφους και από ψηφοφόρους  που παραδοσιακά  ψηφίζουν άλλα  κόμματα.
  • Δίδεται  περισσότερη ευχέρεια σε ανεξάρτητους υποψηφίους, καθώς και σε μικρά κόμματα να εκλεγούν, αφού ο παράγων  «χαμένη ψήφος» εκλείπει.
  • Δίδεται ελπίδα στον απογοητευμένο πολίτη της Κύπρου ότι  η ψήφος του  πλέον θα έχει νόημα, θα μετρά  πραγματικά. πως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, θα μειωθεί δραστικά η αποχή.
  • Επιτρέπει και οδηγεί  στην σταδιακή και ομαλή  κάθαρση του πολιτικού συστήματος

Εχει μεγάλη σημασία – περισσότερη από οτι φαντάζεστε – να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές που να στηρίζουν το αίτημα αυτό.

Μπορείτε να βοηθήσετε:

1.   Μπείτε στο www.diafaniatora.com και υπογράψτε ηλεκτρονικά το petition (συγκέντρωση υπογραφών) για το αίτημα αυτό προς την Βουλή.  

2.       Προωθήστε το μήνυμα αυτό σε όσους και όσες θέλετε και μπορείτε.

3.       Κάνετε share την ιστοσελίδα www.diafaniatora.com στο facebook, Tweeter και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Οι εθελοντές και εθελόντριες της πλατφόρμας  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!

Banner_long

Advertisements